Home > Ordinary Days > Godkväll

Godkväll

september 25th, 2009

Timmarna närmar sig lördag och ack så jag längtar … Anel och jag har just sett Enchelon conspiracy, eller hur det stavas skit bra film ! Lägger ut mitt omdömme om den senare eller i morgon. Tänkte färga håret nu ;) eller snarare tona. Förresten fått en lång kommentar på inlägget nämen titta om fluor, kolla in .. Tänkte ta upp det i skolan och se vad dom säger om detta nu när ytterligare en har skrivit massa om dess skadligheter. Tills dess att jag fått klartext fortsätter jag med fluor. Och Emma som du säger i små mängder är det inte farligt, vill inte riskera mina tänder .. Att fluor är bra är något jag länge fått veta och något vi läser om i skolan och så länge inte en stor vetenskapsman bekräftar för mig det du och den andra tjejen säger, så kommer jag fortsätta använda fluor! Jag gillar det och jag litar på det …

Ne ska ta en match mot Anel i NHL10 nu sen färga håret =)

Kisses Jea**

Ordinary Days

  1. Emma
    september 26th, 2009 at 13:00 | #1

    Hej, läser du till tandläkare?

    Jag rekommenderar dig att ta upp följande och diskutera (lång kommentar del 2):

    Fluor är ett gift. Det är huvudbeståndsdelen i nervgasen Sarin, som användes vid ett terrorattentat i Tokyo. Sarin består av en relativt ofarlig organofosfat kombinerad med fluor, där den sistnämnda gör det hela till en dödlig dekokt. Fluor används som insektsbekämpningsmedel, t ex i Parathion. Många psykoaktiva droger är fluorföreningar, t.ex. Prozac®, eller Rohypnol®, den s.k. våldtäktsdrogen som är fluorerad Mogadon®. Fluor är ett gift.

    Fluor finns dessvärre inte bara i nervgas och bekämpningsmedel. En stor del av den mat vi äter har en hög fluorhalt till följd av kontamination från konstgödsel, bekämpningsmedel och vatten. Det tillsätts tandkräm och t ex i USA även dricksvatten. Det är tänkt att det syntetiska fluoret skall ersätta det naturliga fluoret i våra tänder, och på så sätt göra våra tänder starkare och mer motståndskraftiga mot karies. Fluor sägs också ha en hämmande effekt på bakteriefloran i munnen.

    I USA har man sedan länge tillsatt fluor i dricksvattnet i en mängd av c:a 1 ppm (miljondel). Nivåer över 1 ppm anses vara skadliga. Den 18 September 1943 skrev The American Medical Association så här i sin tidskrift: ”fluorider är generella protoplasmiska gifter, med förmåga att ändra cellers ämnesomsättning genom hämning av speciella enzymer. Källor till fluorförgiftning inkluderar dricksvatten innehållande 1 ppm eller mer fluor”. Den 1 Oktober 1944 skrev The American Dental Association detta i sin tidskrift: ”dricksvatten innehållande så lite som 1.2 ppm fluorid orsakar utvecklingsstörningar…vi kan inte riskera att orsaka sådana allvarliga störningar. I ljuset av vår nuvarande kunskap om kemin bakom ämnet, överväger de potentiella skadorna de potentiella fördelarna”. Sedan dess har varken fluoret eller vi förändrats, men idag tycker man tydligen att fördelarna överväger…dvs man accepterar utvecklingsstörning mot att, ja, vad då? Man får nämligen inte färre hål i tänderna.

    Fluor finns också i icke ekologisk mat och dryck. Några exempel: Fruktjuicer innehåller upp till 2.8 ppm1. Kött innehåller upp till 1.03 ppm, svart te upp till 3.1 ppm, bordssalt upp till 6 ppm, havssalt 7.8 ppm och sardiner upp till 63.1 ppm2. Fisk i allmänhet 9.8 ppm och kolsyrade drycker 16.7 ppm3. Kaliforniskt vin upp till 2.8 ppm och russin från samma ställe 5.2 ppm4. Fluor till munsköljning innehåller 500 ppm och tandkräm 1000-1500 ppm. Tandfyllningsmaterial innehåller mellan 11500 och 14550 ppm2.

    …och får därför bära Tandläkar-Förbundets logo.

    I Orthomolecular Medicine skrev man 1993 om tre studier i USA, Indien och Japan5. Man hade undersökt 445 000 barn som bor i områden med mycket naturligt fluor i dricksvattnet. I SAMTLIGA fall innebar en högre nivå fluor i vattnet FLER hål i tänderna. I artikeln konstaterar man att det inte existerar någon forskning som stöder teorin att fluor förebygger karies. En annan studie på Nya Zeelands alla barn visade samma sak6. Författaren påpekar att studier som visat att fluor sänker risken för karies har utförts på små och handplockade grupper av barn.

    Data från WHO visar att högre fluornivå i dricksvattnet ökar risken att få karies7. WHO har tydligen svårt att ta konsekvenserna av sina egna data eftersom man fortfarande rekommenderar fluor på olika sätt. Att karies som problem har minskat under de senaste årtiondena behöver inte hänga samman med fluorkonsumtionen. Minskningen startade innan fluor började användas och beror i vissa fall på ändrade diagnoskriterier8. Allt detta är tänkvärd information när man väger fördelar mot nackdelar…

    Ben påverkas negativt av fluor med följden fler frakturer, förändrad benstruktur och ökad risk för osteosarkom (skelettcancer), vilket visas av en nyligen publicerad reviewartikel19. Benförändringar finns kvar upp till 22 år efter avslutad fluorering av dricksvattnet20.

    Man kanske lika gärna kan skölja munnen med lite alkohol varje kväll istället?

    Är fluor verkligen ett farligt gift? Jag önskar att det inte var så, men det är det. Fluor är en medicinsk bluff, vilket kan kontrolleras vid ett besök på ett biomedicinskt bibliotek.
    Vem tjänar på att tillsätta fluor i tandkräm? Fluor är ett avfall från aluminium- och konstgödselindustrin. Innan man började ge fluor till människor hade man stora problem med att bli av med giftet. Det var också svårt att övertyga en allmänhet om att fluor inte längre var farligt utan rentav nyttigt.

  1. No trackbacks yet.
Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu